Wednesday, January 27, 2016

KAMI KEMBALI ber BLOGGING !!

Seperti yang di janjikan, blog ini aktif kembali..Banyak peristiwa berlaku selama kami tidak mengemaskini blog ajaqmat2u..Tak tahu nak mula dari mana sebab terlalu banyak hendak diceritakan..So, kita ringkaskan je ye kisah kami sepanjang 2013-2015..

2013..

Pada tahun 2013 ini, shaheda dengan rasminya bergelar 'diploma holder' setelah berjaya menamatkan pengajiannya di Politeknik Mukah Sarawak. 9 september 2013 akhirnya shaheda menghadiri majlis konvokesyennya untuk Diploma Kejuruteraan Elektronik. Pada tahun itu juga Nazeera berjaya menamatkan pengajiannya di Matrikulasi Labuan.


Manakala pada 1 Spetember 2013. dua puteri kami ;

1) Eza Shaheda Binti Abdul Razak bergelar pelajar di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) dan menyambung pengajian Ijazah Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Elektronik (Elektronik Industri) dgn Kepujian.

2) Eza Nazeera Binti Abdul Razak bergelar pelajar di Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) dan menyambung pengajian Ijazah Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa dgn Kepujian.

Pada November 2013, kami membuat keputusan untuk kembali semula ke semenanjung dan meninggalkan bumi bintulu yang dah sebati dengan jiwa kami.

Bersama dengan Danny

Kenalan di New World Parkcity Mall

Anak2 angkat UPM yang ditinggalkan

Saudara Marus, buskers di Bintulu

Dr.Anand and Staff

Jiran depan rumah, Man

Jiran2 yang baik, Cikgu Karim, Man, Abg Mail dan Pak Cik

Jiran sebelah kanan kami..

Bye2 Bintulu

2014

Kisah baru hidup kami di semenanjung bermula lagi..Yang penting dapat kembali semula seperti biasa bersama ahli keluarga. Nak diceritakan semua memang tak cukup..Dan nak share gambar pun tak dapat atas masalah2 yang tak dapat dielakkan seperti : Laptop Nazeera hilang and Hard Disk Shaheda pulak rosak. Ketandusan sumber lah senang cerita..haha

Hari Raya Aidilfitri 2014


2015

Tak sampai sebulan berlalunya 2015, macam2 peristiwa ada.. Masalah yang sama juga dengan ketandusan sumber so tak dapat lah nak share gambar2 yang sepatutnya..Yang penting sepanjang 2015 ini, peluang kembali ke semenanjung di nikmati sebaiknya. Dapat berjumpa dengan kawan2 sekolah yang hampir 35 tahun tak berjumpa..Dapat juga berjumpa saudara mara yang jauh2 dan yang penting balik beraya setiap tahun.

Sahabat dari zaman sekolah

Rakan2 Kargo seperjuangan

Sahabat~

Bersama Abang Omar dan Kak Sallehaton

Dua orang 'cousin-brother'

Aidilfitri 2015 juga tak kurang meriahnya,.Dapat balik straight dua tahun..seronok tu lain rasanya..

Bonda tercinta Hajjah Ramlah

Keluarga Mertua Hajjah Zainab
 
Anak2 saudara datang beraya..meriah jadinya


Hari yang sama baju yang berbeza

This is raya !

Anak2 angkat kami di UPM kampus Bintulu juga telah selamat berkonvo untuk Degree mereka..Semoga mereka berjaya dalam kehidupan yang mendatang..


And last sekali, Siapa Dia ? ^-^



Sharifah Qaireen Adelia..

Gula2 rumah kami..Anak kepada Syed Argil dan Rose..adik kepada ayman,hazeem and ameer..Menjadi buah hati rumah kami and kawan kepada Mak and Baba bila kakak2 kat U..

Rasanya itu sahaja ringkasan cerita kami..And kami akan aktif semula untuk tahun 2016 !! Stay Tuned..Assalamualaikum !!












Sunday, January 17, 2016

Assalamualaikum..
Lama sangat dah rasanya x jengah..
Almaklumlah zaman blogging2 ni mcm dah tak aktif jer..
But no worries, kami akan update semula blog ni seperti dahulu kala..hahaha..
Alkisah nye,terlupa password..tapi now, we're back..

But for now, adalah sesi buang sawang, buang segala jenis HTML apps yg dah x boleh dipakai lagi..haha..lama sangat nampak nya kan..

We will update later on dengan kisah kami yang terkini and insyallah akan kembali semula dalam waktu terdekat..
#updateinprogress
#bloggingmodeisOn
#cheda

Sunday, September 2, 2012

Warna Warni Aidilfitri 2012 Part 1

Assalamualaikum..belum terlambat rasanya untuk kami keluarga Ajaq Mohamed mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada seluruh kaum keluarga & sesiapa yang membaca entri kali ini..Tidak juga dilupakan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yg ke 55..Entri kali ni nak story morry lah sikit mengenai keseronokan dan kemeriahan dapat pulang beraya bersama sanak saudara..ramai di kalangan ahli keluarga kami dah pun tahu yang kami akan pulang berhari raya dan seterusnya membuat majlis sambutan hari lahir puteri sulung kami yang ke 21 pada hari raya pertama tersebut..Tapi untuk entri kali ni,kami nak kongsi lah serba sedikit aktiviti sebelum berhari raya dan juga bila tiba hari raya~..hehe..jom !

 11 august 2012


orang dari labuan pulang bercuti..flight dia dari Labuan - Miri delay kerana hujan lebat and ade thunder bak kata baba..yang baju putih ni roomate dia..ayah dia dari kelantan and mak dia orang miri..hehe..half2 lah..

13 August 2012


Muka yang bersemangat nak balik semenanjung nih..ehehe


helo..bila nak sampai ni ?? hehe


haha..dah lama x driving kat highway ye..ehehe


melayan kerenah nonet yang nak bergambar kat sekolah rendahnya..hehe


Si comel BamBam and Tok Ajak..ehehe..


geramnya tgk pipi iskandar ni !


sempat jugak berjumpa dengan Uncle Sham..


Lepas buka lepak di I-city..hehehe..


haha..asal ade camera mesti lah posing..

14 August 2012



Ni lah hero keluarga kami..dah besar dah semuanya..ehehe


macam biasa lah bermanja dgn baba..


haha..muka aiman ni kelakar lah..


hazim dengan semangatnya.


hehe..first time lah nampak diorang nak pegi sekolah..



ehh amir..awal lagi lah..


hehe..pergh,boleh tahan penat lah cuci rumah ni..adik nak gi camping ke ?


sampai muar celebrate besday kak ida..and ni planner untuk party tu..


happy birthday kak ida ! gorgeous always..

15 August 2012


testing baju raya..ahaha..nonet ni mak datin ke ??


with our lovely Tok Nab


Nak pergi batu pahat..berbuka puasa..


Muka org dah kenyang ni..hehe

16 August 2012


ni dah start sesi buat tempat letak likur..hehe


haha..pasang langsir ye ba..ehehe


sesi make over rumah atok melah lah pulak..


nonet dengan terer nya menunjukkan skill nya..

17 August 2012


Tok Nab and sebahagian cucunya..eheh..yang perempuan je ade baju yg sama..
  

Preparation untuk beriftar bersama..ehehe


Meriah rumah atok tahun ni.


Pasang likur..hehe


Yang ni memang kaki posing..ahaha..

18 August 2012



Berkumpul bersama untuk berbuka puasa..


Irfan yang semakin kiut..


Sambutan hari lahir untuk bulan august family tok nab !


Ni kenapa sampai mcm ni sekali posing nya..hehe


Irfan dah x sabar lah ayah !


Hahaha..kandid !


Ibrahim yang comel bersama Tok Ajak nya..


Happy Birthday Mama !


Malam raya pun busy lagi ye bang ?


Penonton Mercun Periuk..haha..


Pantang nampak kamera..


Bertakbir..tp abg ngah tu mcm kekenyangan je..ehehe


Pak Ngah and Pak Cik..


Sharing is Caring..


Hehe..posing jgn x posing ye..


Alamak ! sorry lah datin..ehehe..kata kandid !

Part 2 .. tunggu ~ ~ ~ ~