Thursday, October 15, 2009

JURIBLOG PUN NAK JUGAK CANTEK KAN BLOG NYA.


Walaupun AJAQMAT2U tidak menyertai pertandingan ini tapi demi untuk memeriahkan lagi pertandingan
BLOG SIAPAKAH YANG PALING ISTIMEWA

AJAQMAT2U akan cuba jugak untuk memostingkan gambar-gambar yang menarik agar blog ini tidak lah ketinggalan atau bersawang sangat.

Seruan kepada Blogger2 tegar dan kurang tegar mulai sekarang cubalah menceriakan,mengkreatifkan,mencantekkan,
mengkontrolvesikan ( Awang cakap tu ) blog anda semua.

So, hari ini AJAQMAT2U Posting kan gambar masa Majlis Besar Dan Makan Besar Di Seri Pelangi Hotel Bulan September yang lalu.Saksikan Lah............
HAPPY DEEPAVALI

Wednesday, October 14, 2009

BLOG SIAPA YANG PALING ISTIMEWA

BLOG SIAPA YANG PALING ISTIMEWA??????

Tajuk pun dah macam Nak buat Karangan peksa PMR jer..
Tapi maaf ya..bukan sekali-kalinya .......Ini adalah satu cabaran dan ianya datang secara tiba-tiba datang pada pagi ni..Bukan Apa dah dekat sebulan kita telah di sogokan dengan gambar-gambar,cerita-cerita, gosip-gosip liar, jadi pabila tersedar kira-kita 03.50 pagi tadi tatkala mak jak bangun untuk bersahur..

Secara-cara tiba-tiba saja ada satu lagi rancangan khas untuk memeriahkan blog family mat2u ini agar blogger semua lebih kerap atau rajin untuk
Pandaimasak (Itaepin) Meceriakan(Ghaffarmat2u) mengkreatifkan(Longgayahmat2u)
Mengindahkan( ayahlongmat2u) 1gambar1cerita (Anjangmat2u & atanmat2u ) gambar paling lama ( makunggalmat2u & pakAL mat2u, nyahmat2u )
dan yang lelain tu dikatogerikan ada peningkatan..

Jadi setelah bermesyuarat tingkap dengan Kak Ida & Our Blogmaster pagi tadi, Saya dengan ini ingin melancarkan satu lagi pertandingan yang di beri tajuk seperti di Atas..Jadi, untuk semua KEY PERSON untuk blog keluarga anda jadilah orang yang mempunyai wawasan,angan-angan,kreativiti,kecekapan silalah mendecoerickan blog anda semua agar menjadi yang paling istimewa..

Setiap pertandingan mestilah ada syarat-syaratnya...
a) secara ringkas saya jelaskan bahawa hak ciplak-menciplak mestilah mendapat kebenaran empunya hakmilik.

b) Sila postingkan di side bar ALAMAT rumah tuanpunya blog ini
( adek-Beradik Saya La )

c) En Siber & Kak Ida akan mengwar-warkan pertandingan ini dan mungkin akan menokok tambah syarat- syarat nya


d) Ajaqmat2u akan menjadi JURI dan tiada bantahan samada melalui percakapan atau surat-menyurat. Dan bantahan tersebut tidak akan dilayan...


SELAMAT BERBLOG DAN SELAMAT HARI DEEPAVALI..HAHAHAHA

Sunday, October 11, 2009

MEMORY TERINDAH SYAWAL 2009

Ni pun Gambar Kandid..tau kan mereka ni..tapi ada yang lebih Ganaz
lagi.....nantikanTau tak sapa ni......Tentu tau kan..ada lagi gambar Kandid yang akan kami akan paparkan..ni dalam minggu raya ni..mak jak yang snap..nantikan nya..adalagi

Ni Teksi Stesen

Tau kat mana ni, ni lah kat Bas stesen Muar, Kami kat atas Jejantas ni..ikut undang2 nak cross jalan..bukan aper nak makan mi rebus n sate ni..alaa kedai yg masuk TV9 dulu..tak ingat lah nama kedai tu

Kat Depan Rumah Mereka

Ni pulak Jiran TERBAIK Tok Nab, Bapak N Mak Jue, Mereka kami dan anggap keluarga kami hingga penghujung dunia.

Ni Sepupu Mak jak yang pakai baju Biru tu..Uji nama nya dia kawin dengan orang Sibu, Pandai Cakap sarawak dan makan umai dia tu..

CERIA..Selamat Hari Raya Di Kg Medan


Ni zaki, Zaquan gan atok nab ni.. Rindu kot

Sesi MakanNi Pulak Kat Rumah Faezah...Almaklumlah mereka tak dapat balik..Malaysia ni kecik walaupun mereka tak balik kg masa raya..kita DATANG..

Masih Kat Rumah Bro Sham


Kat depan Rumah Bro Sham, Masa ni dah nak balik...Thank you very much bro..Semoga ALLAH SWT panjangkan persaudaraan kita.


Anak dara wa ngan anak dara Rosly...Mcm sama umur jer...Zeera tengah ambil PMR but si Deena tahun depan baru nak masuk Darjah 1.


Ni ada special sikit..kat Rumah Bro Sham, Sis Sue yang masak ni...Bro Sham cakap la...tapi memang sedap masakan nya.....dia ni pun wa punya boz lama..Alhamdulillah masih maintain lag Bro Sham ni..


Sesi Makan Malam ker atau saja je makan kat umah mak nya..tak nak basuh pinggan lah tu.


'DANISH" Muheed Juniors..Dah Nampak Hansem dah...Lagi Satu dengan Pak jak pun dia dah tak kesah lgi..Atok dia lah katakan


Senyum memanjang jer Insp Ni..Ya Lah MAN U menang game masa raya tu...

Ketawa sakan akak aku ni masa kamek beraya rumah dia..macam shaheeda pun ada muka akak niHARI NI WALAU DAH 22 SYAWAL KITA MENYAMBUTNYA.....RASA NYA TAK SALAH JIKALAU RUMAH KAMI NI KAMI POSTING KAN GAMBAR2 MASA KAMI BERAYA DI KAMPUNG TEMPOHARI..INSYALLAH SEMOGA BERJUMPA LAGI DI TAHUN2 MENDATANG... PERKARA PERTAMA YANG TIDAK AKAN DAPAT DILUPAKAN SE UMUR HIDUP SAYA ADA LAH CIUMAN DARI BONDA HAJAH RAMLAH DAN BONDA ZAINAB MASA KAMI SAMPAI KE KAMPUNG.......................... PERKARA KEDUA PULA ADALAH MAJLIS RUMAH TERBUKA TOK DE YANG PERTAMA KALI DI BUAT DI HOTEL SERI PELANGI DAN JEMPUTAN KHAS ADALAH DARI KELUARGA MAT2U SEMUA...DAN PALING MENGEJUTKAN SAYA ADALAH SAHABAT KARIB SAYA SAUDARA NASH LEFTHANDED YANG AWAL2 LAGI TELAH SAYA JEMPUT TETAPI MACAM ADA SESUATU YANG DIA CUBA ELAKKAN APABILA MEREPLY SMS SAYA...WA KENA LA BEB.....( SHAHEEDA YANG PRANK WA BEB ) PERKARA KETIGA ADALAH SAYA HARUS BERTERIMA KASIH KEPADA PIHAK PENGANJUR MAJLIS INI SELAKU PENGERUSI PENAJA PERSATUAN DAN AJK MAT2U IAITU CIK SHIDA, EN HAFIZ, OUR S/U PUAN NORLY, M/C PUAN WEEN, INSP ROSLAN DENGAN PROJECTOR SLIDENYA, EN MUHEED AS CAMERA DIRECTOR...PAKAR IT KITA EN EPIN, TUKANG BACA DOA USTAZ ANUAR...DARA PINGITAN DARI KALANGAN KELUARGA MAT2U IAITU CIK SARA, CIK MARIA, CIK SHEENA, CIK SHAHEEDA, CIK SYAHEERA, TIDAK KETINGGALAN SULUNG BAHRY (ABOY) YANG BERTUNGKUS LUMUS MEREALISASIKAN MAJLIS NI AGAR MENJADI SEJARAH DALAM KELUARGA MAT2U..KEPADA NAMA ANAK2 SEDARA YANG TERTINGGAL DAN TIADA DALAM TURUTAN AMPUN MAAF DI PINTA.. HARAPAN SAYA ....INGIN MEMASTIKAN BAHAWA MAJLIS INI AKAN MENJADI SATU ACARA WAJIB DALAM KALENDAR KELUARGA MAT2U, DISAMPING MAJLIS HARI LAHIR BULAN AUGUST DAN BULAN2 YANG LAIN ( MESTI DIBINCANGKAN ) ......MALAH BERKEMUNGKINAN PADA MAJLIS AKAN DATANG KITA AKAN MENJEMPUT SEMUA KELUARGA DARI ADIK BERADIK ALLAHYARHAM HAJI MOHAMED BIN HAMZAH PIS UNTUK MEMERIAHKAN LAGI MAJLIS HARI RAYA AKAN DATANG.... PERMINTAAN SAYA SUPAYA MEMASTIKAN AGAR SEMUA NYA MENGIKUT ATURCARA MAJLIS, SEPERTI TEMA PAKAIAN , KETETAPAN MASA , ACARA YANG TIADA DALAM ATURCARA HENDAKLAH MEMINTA KEIZINAN DARI PIHAK PENGANJUR..INI SEMUA ADALAH UNTUK TIDAK MENCACATKAN MAJLIS SEPERTI YANG TELAH DIRANCANG.... AKHIR SEKALI ANDAIKATA KEHADIRAN, TINGKAHLAKU, TUTURKATA KAMI SEKELUARGA PADA HARI RAYA TEMPOHARI ADA MENGURIS HATI DAN PERASAAN DI SEDARI ATAU TANPA DI SEDARI..KAMI HULURKAN SEPULUH JARI MEMOHON AMPUN DAN MAAF DARI HUJUNG RAMBUT SEHINGGA KEHUJUNG KAKI... RAZAK/FARIDAH/EZA SHAHEEDA/EZA NAZEERA BINTULU, SARAWAK.