Saturday, January 2, 2010

Happy Birthday Yg Ke-6 To Danish..Sorry lah lambat sikit masukkan entri nya..Maklumlah cuti..Semoga Danish menjadi anak yang baik,dengar cakap baba & mummy..hehehe..Tahun nih da start sekolah,so Danish kena lah tinggal2 kan PSP kesayangan Danish tu..Sekali lagi,Happy Birthday Danish..Tok Ajaq sekeluarga sayang Danish...

Gotong-Royong Mengemas2 Teratak Mat2u..ep-1

Hari ni baru sempat nak update sikit2 blog nih..hehehe..Gambar2 kat bawah tu gambar time kami semua bersama-sama mengemas teratak Mat2u kat pt.Mohamad,Bakri,Batu 5 tu..Ni antara aktiviti terawal kami time holiday kat kampung ari tu..3 buah keluarga bergabung mangemas sikit2 apa2 yg patut..Macam biasa lah,Keriuhan tetap ada walaupun X semua ahli keluarga ada time tu..
Geng2 Gorgeous Veteran pun ada..story apa tu??hehehe..Along posing mautz..haha..Mama Usu,kenapa pulak tu..Mama Uda kenapa senyum sorang2..yg mak plak,khusyuk mndengar..hahaha
Papa Usu,macam biasa lah..gagah perkasa,walaupun x berbaju..hehehe,sori Papa..
Letih ke Bapak??Bomba mana boleh letih..hehehe
Haiya! Sekali ada lobang lah kat belakang umah atok..naseb baik x temasuk kaki baba dalam tu..
Kenapa adik tersipu-sipu tu??oh..pasal dia x tolong pun.. setakat tolong pegang spray jer,zahirah pun boleh...hehehe
The Hero,hahaha,aboy yg lepas tu digigit kerengga..Sampai kena spray dgn along lah...X pe boy,sekali-sekala..
Asap!Asap! Eh,bomba sudah datang..hehehe..Tepat pada masanya..
Mama posing bersama-sama hasil tanaman along yg sudah berbuah..hehehe..2 biji jer??
YB Bintulu ni kena lah mengemas sekali-sekala..hehehe..

Episod 2 akan menyusul kemudian..Banyak sangat gambar gotong-royong..

Friday, January 1, 2010

SELAMAT TAHUN BARU 2010


Selamat tahun baru 2010 di ucapkan buat semua warga MAT2U yang di sayangi..Semoga tahun 2010 ini bakal membawa 1001 rahmat buat diri kita semua..Kami juga ingin meminta maaf sekiranya ada salah silap sepanjang tahun 2009 yang lalu..Semoga tahun 2010 ini kita dapat mengeratkan hubungan silaturrahim kita yang selama ini telah pun terjalin kukuh..Seperti yang sudah dimaklumkan oleh blogmaster sebelum ini,tahun 2009 menyimpan segala memori suka duka kita semua..Bagi keluarga kami di BINTULU ini,kami dapat berkongsi kegembiraan keputusan PMR adik saya yang berjaya mendapat 6A hasil usaha sendiri..Tahun 2009 juga menukar status saya dari pelajar sekolah ke pelajar POLITEKNIK MUKAH..Dan buat keluarga Mat2u pastinya tercatit segala memori yang akan tertanam kukuh dalam minda kita semua..Semoga tahun 2010 yang sudahpun menjelma ini memberikan kita semua kebaikan yang berterusan,dimurahkan rezeki yang halal,dipanjangkan umur serta di berkati ALLAH yang maha ESA..INSYALLAH..

Thursday, December 31, 2009

PERMULAAN CUTI KAMI..



Maaf sebab lama menyepi,maklumlah,,balik cuti2 Semenanjung..tapi stat hari nih,blog ni akan terus-terusan di kemas..Buat masa ni,Shaheda take over tugas,sebab eda cuti lagi,pas ni,mcm biasa,baba lah take over..Gambar kat atas tu gambar time kitorang sampai kat KL..ABG YUS ambik kat LCCT sebab Kak Ida punya kereta ada masalah problem sikit,hehehe..Sampai je kat bumi Malaya ni,kami terus lepak2,minum2,makan2 kat umah Ayah a.k.a Anjang Mat2u..Masa ni,Kak Shena belum lagi jadik tunangan orang,hehehe..Dah lama x duduk borak ngan ayah,mak & semua..rindu abes lah...Petang tu kami pun bertolak balik Muar dgn Kak Ida..Nak tau cerita yang lain,kena tunggu lagi..hehehe..Ada banyak gambo lagi ni..Akan diposting lagi nanti..

Tuesday, December 29, 2009

TERIMA KASIH DAUN KELADI


1st of all kami sekeluarga nak ucapkan terima kasih banyak2 kpd pemilik 2 buah kereta kat atas tu iaitu En.Azman @ abg man & juga Cik Rashidah @ kak ida @ presiden gorgeous..hehehe..Dua buah kereta ini banyak berjasa kepada kami sepanjang kami berada di sana..Segala jasa yg dicurahkan kami ucapkan terima kasih yg tidak terhingga banyaknya....Buat pengetahuan semua kami telah selamat sampai ke Bintulu pada pukul 3.45 ptg tadi..InsyALLAH jika ada kelapangan waktu & juga cuti yang panjang kami akan balik ke Semenanjung..Akhir sekali selamat berblog & rumah ini akan di kemas dalam masa yg terdekat ini..hehe